SAS medgir forskjellsbehandling av passasjerer

SAS medgir forskjellsbehandling av passasjerer
SAS medgir forskjellsbehandling av passasjerer
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS medgir at flyselskapet driver særbehandling, når det sikkerhetssjekker sine passasjerer. Men navn er bare ett av kriteriene for kontrollen av folk som flyr til og fra København, sier en SAS-talsma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet har havnet i hardt vær etter at en danske med pakistanskklingende navn ble rådet til å bytte navn til Sørensen, hvis han ville sjekke inn på en selvbetjent automat. Mannen anmeldte saken til den danske klagekomiteen for etnisk likebehandling.

Komiteen mener på sin side at SAS lager passasjerprofiler på etnisk grunnlag, noe SAS Danmarks pressetalsmann Mikkel Løndahl tirsdag avviste. – Navnet er bare ett av en hel rekke kriterier vi bruker, sa Løndahl, som av sikkerhetshensyn ikke ville si noe om de andre.

Pressetalsmannen sa til det svenske nyhetsbyrået TT at SAS «beklager det dypt, hvis passasjerer føler seg krenket», men tilføyde at særbehandlingen kommer til å fortsette. En talsmann for SAS Sverige sa på sin side at svenskene ikke har noen slik praksis.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau foretar SAS stikkprøver med kontroll av reisedokumenter hos reisende med navn som ikke lyder skandinavisk eller engelsk. Det kan ifølge den danske klagekomiteen bety at selskapet bryter forbudet mot etnisk diskriminering. (©NTB)