«Mors og fars historie» solgt til India

«Mors og fars historie» solgt til India
«Mors og fars historie» solgt til India

Edvard Hoems roman «Mors og fars historie» ble nylig solgt til India.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvard Hoem

(f. 1949) debuterte i 1969, og har siden vært svært produktiv som romanforfatter, dramatiker, salmedikter og Shakespeare-gjendikter. For «Kjærleikens ferjereiser» (1974), «Prøvetid» (1984), «Ave Eva» (1987) og «Mors og fars historie» (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, og han har blant annet mottatt Kritikerprisen, Aschehougprisen og Doblougprisen.


Edvard Hoems roman «Mors og fars historie» ble nylig solgt til India.

Det skriver forlaget Oktober i en pressemelding.

Det er det nystartede forlaget Shabd books som skal utgi boken. «Mors og fars historie» er dermed solgt for utgivelse i fem land: Russland, Tsjekkia, Sverige, Tyskland og India.

Edvard Hoem har hatt stor suksess med romanen, som handler om hvordan foreldrene hans traff hverandre i 1945 og hva det var som førte til at akkurat de slo seg sammen. Romanen er nå trykket i et opplag på 75.000 bøker til sammen i innbundet og pocket, noe som er svært mye for en roman skrevet på nynorsk. Romanen har også ligget lenge på bestselgerlistene.

For denne romanen mottok Edvard Hoem Melsomprisen, den største prisen for nynorsk litteratur. I tillegg ble han nominert til både Nordisk Råds litteraturpris og Kritikerprisen.

ABC Nyheter Litteratur

Personvernpolicy