Erna Solberg lettere skadd i trafikkulykke i Uganda

Høyres leder Erna Solberg måtte sy noen sting etter at bilen hun satt i, kolliderte under en reise med Plan Norge i Uganda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampala (NTB): Solberg måtte sy noen sting etter at bilen hun satt kom over i feil kjørefelt og kolliderte.

– Vi slapp heldig fra det. Selv er jeg mørbanket. Både jeg selv og flere andre måtte sy noen sting fordi vi måtte fjerne glassbiter fra kroppen. Vår bil kom over i feil kjørefelt og kolliderte med en møtende bil. Vi hadde den største bilen og slapp nok lettere fra det enn dem vi kolliderte med. Farten var ikke så stor, og det ble heldigvis så langt jeg vet ingen dødsulykke, sier Solberg til NTB.

Høyre-lederen sier det var en nifs opplevelse.

– Sekundene før det skjer rekker man ikke å tenke så mye, og rett etter kollisjonen har man nok med å se om noen er alvorlig skadd. Reaksjonene kommer når man får tid til å tenke over hvordan det kunne ha gått. Hadde vi ikke brukt bilbelte, hadde det trolig gått mye verre, sier hun.

Solberg har deltatt på et møte med afrikanske søsterpartier fra åtte land, og hun har sett på prosjekter som Plan Norge er engasjert i.

– Vi har sett på hiv/aids-prosjekter som Plan Norge er med i. Det har vært en sterk opplevelse å møte unge prostituerte hivsmittede jenter som har engasjert seg i arbeidet mot sykdommen, sier Erna Solberg. (©NTB)

Personvernpolicy