Meny

11 flytter til Kim Jong-Il

11 flytter til Kim Jong-Il

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ti årene har flere nordmenn valgt å flytte til Kim Jong-Ils Nord-Korea.

Elleve norske statsborgere har de siste ti årene pakket snippsekken og bosatt seg i Nord-Korea, viser tall ABC Nyheter har innhentet.

I samme periode flyttet totalt 22.053 personer fra Norge viser Statistisk sentralbyrå (SSB) sin oversikt over utvandring. Men denne oversikten avslører ikke hvor mange nordmenn som har flyttet til tre land man vanligvis ikke sammenligner seg med: Iran, Cuba og Nord-Korea.

At 11 (elleve) nordmenn de siste ti år har valgt å flytte inn under den nord-koreanske lederen Kim Jong-Ils armer, gir grunn til ettertanke. Men flyttestrømmen fra velferdsnorge stopper ikke der.

Til det eneste andre gjenværende medlem i det president George Bush brennmerket som «Ondskapens akse» for fem år siden, Iran, har 173 nordmenn utvandret.

Siden Bush kreerte denne terroraksen er tredje deltager invadert og gitt nytt styre av USA. Dermed er Irak ute av det ondes favntak, og som erstatning utnevner ABC Nyheter Fidel Castros Cuba. Hit har 18 norske statsborgere meldt flytting siden 1996.

Korrigert onsdag morgen etter at SSB oppdaget feil i de opplysningene som ble gitt til ABC Nyheter tirsdag.

Foto: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus