Meny

Brannene ute av kontroll

Brannene ute av kontroll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannene i California har satt fyr på områder som i størrelse nesten tilsvarer Oslo kommune ganger to. En halv million mennesker skal være evakuert.

Kraftig vind gjør det vanskelig å få kontroll på flammene som herjer det sørlige California.

Antallet evakuerte har nå økt til 500.000, melder TV2 nyhetskanalen tirsdag formiddag.

Minst 13 branner har hittil satt fyr på 81.000 hektar land, noe som i størrelse nesten tilsvarer Oslo kommune ganger to.

Allerede har over 600 bygninger blitt ødelagt av flammene. Enkelte medier melder at det dreier seg om så mange som 900 bygninger.

En person har mistet livet og 30 mennesker har pådratt seg skader.

Ber om bedre værforhold

Guvernør Arnold Schwarznegger uttalte mandag at den kraftige vinden er den verste fienden:

- Vi må be om at vinden roer seg, for vinden er vår fremste fiende akkurat nå, og det tørre været. Vi håper at disse forholdene, værforholdene, endrer seg så fort som mulig.

Værmeldingen for området var ikke lovende, men de siste rapportene sier at selv om vinden fortsatt er sterk skal den ha dabbet av noe.

Overveldende

Situasjonen er overveldende for lokale brann- og redningsmannskaper, og ifølge Schwarznegger har 1500 mannskaper fra The National Guard blitt kalt inn for å bistå med brannslukning og evakuering.

Nabostater, som Nevada og Arizona, har sendt både mannskap og utstyr, og president George Bush har lovet å bistå i områdene som er hardest rammet. Forsvarsdepartementet bekrefter at det vil sende seks fly som hver kan holde 13.200 liter vann.

Les også: Over 600 boliger ødelagt av brann

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus