Meny

Vitneforklaring for lukkede dører

Vitneforklaring for lukkede dører

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overhalla-saken fortsatte i Namdal tingrett tirsdag med en vitneforklaring for lukkede dører. Vitnet er far til jenta som overlevde draps- og voldshandlingene på Skogmo natt til 30. april i år.

Namsos (NTB-Skjalg Fremo): Rettens kjennelse innebærer at bistandsadvokat Inger Johanne Dehli for andre gang har fått gjennomslag for sitt opplegg, som går ut på at færrest mulig opplysninger om hennes klient skal komme fram i åpen rett. Begrunnelsen er hensynet til privatlivets fred.
Bistandsadvokaten krevde også at tiltalte skulle forlate rettslokalet under farens vitneforklaring. Tiltalte hadde selv ikke noe imot dette, og Dehli fikk det som hun ville også i dette spørsmålet.

- Husker ikke

Etter mandagens rettsmøte i Namdal tingrett synes det klart at tiltalte Bahadir Mirzaolimov (27) ikke kan eller vil gi opplysninger om drapet på sju år gamle Cicilie Watnan Lian, og heller ikke om voldshandlingene mot den andre jenta.
- Jeg husker ikke, svarte tiltalte på skyldspørsmålene om disse forholdene.
Derimot har han forklart seg noe om drapet på sin fraseparerte ektefelle Anne Grete Vollum, men uten å si noe om motivet for dette drapet.

Mulig motiv

En tekstmelding, trolig skrevet på tiltaltes mobiltelefon etter drapene - og ikke sendt - er blitt tolket som opplysninger om et mulig motiv.
Der går det fram at tiltalte ville ta både Anne Gretes og sitt eget liv fordi hun hadde nektet ham å ha noen kontakt med barna som hun ventet, og som han var far til. Da drapene skjedde var Mirzaolimov, ifølge sin egen forklaring, ikke klar over at Anne Grete Vollum var gravid med tvillinger. (©NTB) 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus