– Umulig å støtte Valla

– Umulig å støtte Valla
– Umulig å støtte Valla

Dersom Jens Stoltenberg og Martin Kolberg hadde tatt stilling for Gerd-Liv Valla i striden med Ingunn Yssen, hadde Ap-ledelsen neppe overlevd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Hvis Stoltenberg og Kolberg hadde intervenert i den betente saken, ville de selv gått med i dragsuget, skriver VG som siterer en anonym kilde som kjenner Ap-ledelsens vurderinger mens Valla/Yssen-saken raste som verst i januar.

Kilden er ifølge VG krystallklar på at både Stoltenberg og Kolberg verken ønsket eller syntes det var riktig å blande seg inn i saken. Kilden understreker like klart at selv om de skulle ha ønsket å komme henne til unnsetning. så ville ikke partiets formelle organer gitt dem lov til det.

Grunnen til dette er, fortsatt ifølge den anonyme kilden, at motstanden mot Valla var blitt så sterk i hele Arbeiderpartiet at partiledelsen ikke hadde klart å forklare dette standpunktet i partiet.

- Bare det at Valla tror det hadde vært mulig å gripe inn, slik man kanskje kunne gjort på 50-tallet, viser hvor lite hun forstår av alvoret i saken, sier kilden. (©NTB)

Personvernpolicy