Bin Laden ber Irak-opprørere holde sammen

Terroristlederen Osama bin Laden ber opprørerne i Irak forsone seg og slutte å slåss seg imellom. Hensynet til islam må gå foran snevre gruppeinteresser, sier bin Laden i et lydopptak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket ble mandag sendt på lufta av den arabiske fjernsynsstasjonen Al Jazeera. Det lot seg ikke umiddelbart bekrefte at mannen som snakket virkelig var bin Laden, men fagfolk sa at stemmen lignet på bin Ladens i tidligere opptak som viste seg å være ekte.

- Den islamske nasjonens interesse overstiger en hvilken som helst enkeltstående gruppes interesser. Troens styrke ligger i styrken i samholdet muslimer imellom, og ikke i stammehensyn eller nasjonalisme, sa personen som snakket.

- Vokt dere for splittelse, for den muslimske verden venter på at dere skal forenes under ett og samme banner, fortsatte han.

Al Jazeera opplyste ikke hvordan stasjonen hadde fått tak i lydbåndet som ble spilt av mandag kveld.

Det ble avspilt mens et stillbilde av bin Laden ble vist på skjermen. Osama bin Laden og hans terrornettverk al-Qaida sto bak de blodige terrorangrepene mot New York og Washington 11. september 2001. (©NTB)

Personvernpolicy