Meny

Storseier for Drillos Irak

Storseier for Drillos Irak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil «Drillo» Olsens irakiske mannskap lekte med Pakistan i den første innledende VM-kvalifiseringskampen mandag og vant til slutt 7-0.

Drillo og makker Otto Ulseth, som tapte treningskampen mot Qatar forrige uke, var i godt humør etter tre viktige poeng på ferden mot VM-sluttspill i Sør-Afrika i 2010. Nå venter trolig gruppespill etter at returkampen spilles i Syria søndag.

- Det jeg er mest overrasket over er ydmykheten. De jubler like mye for 1-0-scoringen som den sjuende. Det er lett å ta av når man vinner asiamesterskapet i fotball, men det har ikke disse spillerne gjort, sa Drillo til NTB.

- Det er et morsomt lag, og en fin gjeng med gutter. De er lærevillige, nysgjerrige og har spilleglede. Her kan vel kanskje de der hjemme lære litt, fortsatte han.

Ned på jorden

Ifølge den ferske Irak-sjefen fra Norge var det avgjørende å gå på en smell mot Qatar før den viktige VM-kvalifiseringskampen.

- Det var godt for oss å få det tapet mot Qatar, slik at de ble dratt godt ned på jorden. Vi manglet også en del av de beste spillerne, sa Drillo.

For det var Irak som styrte kampen fra begynnelse til slutt i Lahore. Og ikke nok med det, Drillos mannskap vartet opp med hurtig og godt pasningsspill. Etter 17 minutter sendte Ali Nashat Akram Irak i ledelsen på et flott langskudd fra høyrekanten. Bare sju minutter senere var gjestene på farten igjen ved Mahdi Karim som økte til 2-0. Det var også resultatet til pause.

Troen på VM-billett

I annen omgang fortsatte irakerne å presse, og Drillo-effekten ser ut til å ha begynt å sette sine spor. Til slutt ble hele fem mål de siste 45 minuttene, tre av dem av storspilleren Karim.

- Irak var et meget godt lag før vi kom, og disse ferdighetene ønsker vi å beholde. Jeg er godt fornøyd med det tempoet, pasningsspillet og enkeltferdighetene til spillerne. Spesielt Karim og kaptein Nashat Akram var gode, oppsummerte assistenttrener Otto Ulseth overfor NTB.

Etter målfesten mot Pakistan ser Drillo muligheten til å kvalifisere seg til VM.

- Med denne gjengen er muligheten der, nå ser alt ut til at vi går til gruppespillet. Men der må vi bli nummer én eller to i gruppen for å gå inn blant de ti siste lagene som skal kjempe om en VM-plass, forklarte Drillo.

VM-kvalifiseringsgruppene trekkes i november. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus