Sparta med dyr svenske på isen

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi overtar alle forpilktelsene Mora har i sin kontrakt med Wessner fra Elitserien i Sverige, sier Tore Jobs i Sparta til ABC Nyheter. Det betyr høye lønnsutgifter for østfoldingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel Wessner går fra svenske Mora til Sparta. Det betyr mye penger ut av klubbkassa i form av lønn for Sarpsborgklubben. (Foto: www.aefoto.se)Daniel Wessner går fra svenske Mora til Sparta. Det betyr mye penger ut av klubbkassa i form av lønn for Sarpsborgklubben. (Foto: www.aefoto.se)

Ishockeyklubben Sparta har signert den svenske centerforwarden Daniel Wessner fra Mora ut denne sesongen. Spilleren selv innrømmer at han går til det norske laget for pengenes skyld.

- Ja, det är inget att hymla med. Jag fick bra betalt, sier han til sportbladet.se.

Men nøyaktig hvor mye han får vil verken han selv eller daglig leder i Sparta, Tore Jobs, ut med.

- Nei, det er ikke så at han får stenbra betalt. Vi overtar alle hans forpliktelser fra Mora, sier Jobs.

Det betyr at Sparta må betale den lønnen Wessner i dag hever i Mora.

Jobs sier svensken ikke vil bli en av de best betalte spillerne i Norge, men innrømmer i samme åndedrag at det ikke er småpenger som heves i svenske toppklubber.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han er jo en spiller fra svensk Elitserie. De tjener ikke dårlig der, sier Jobs til ABC Nyheter. Han fortsetter:

- Det flere spillere i den norske GET-ligaen som tjener mer enn det Wessner vil gjøre hos oss. Men det er ikke til å stikke under stol at lønnsnivået i svensk hockey er høyere enn i Norge. Men hvor mye han tjener vil jeg ikke si noe om.

Etter det ABC Nyheter erfarer vil svensken motta cirka 60.000 kroner i måneden for perioden i Sparta.

Ut året

Etter at Kent Lindberg pådro seg en langtidsskade har Jobs vært på jakt etter en fullgod erstatter. Nå håper alle at målene i Sparta Amfi skal pøses inn fra en kølle holdt av svenske hender.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Siden vi har fått skader på spillere som vil være borte over lang tid, måtte vi ha inn en erstatter. Daniel Wessner har jeg jaget i cirka to uker og vi er glade for at han er på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wessner har slitt med å få plass på den svenske klubben hvor blant annet norske Anders Bastiansen til daglig spiller. Men nå håper alle i Sarpsborg at 25-åringen skal skyte Sparta «Warriors» oppover på tabellen.

- Han er slitt litt med «att platsa» i Mora og ikke fått helt sjansen i den svenske Elitserien, men vi håper han skal lykkes her hos oss, sier en optimistisk Jobs til ABC Nyheter.

Det er ventet at Wessner skal gjennomføre sin første trening med sin nye klubb i Sparta Amfi allerede i kveld og at han debuterer for sine nye arbeidsgiver førstkommende torsdag borte mot Trondheim.

Foto: www.aefoto.se