- Kan ha atomvåpen om tre år

- Kan ha atomvåpen om tre år
- Kan ha atomvåpen om tre år

Det internasjonale atomenergibyrået anslår at Iran trenger tre til åtte år for å bygge en atombombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anslaget blir presentert av Atomenergibyråets leder, nobelprisvinneren Mohamed ElBaradei, i franske Le Monde. ElBaradei advarer mot forhastede militæraksjoner mot Iran.
- Det er fremdeles god tid til å la diplomati, sanksjoner, dialog og andre incentiver bære frukt, sier han til Le Monde, ifølge AFP.

Angrep

Den amerikanske visepresidenten Dick Cheney uttalte søndag at verden ikke vil stå stille og se på at Iran utvikler atomvåpen. Amerikanske myndigheter har ikke utelukket muligheten for et militært angrep mot landet. Iranske myndigheter insisterer selv på at atomplanene deres er fredelige, og benekter at de ønsker seg atomvåpen.
- Jeg kan ikke si noe om hvilke intensjoner de har, men om vi forutsetter at Iran ønsker seg en atombombe vil de behøve ytterligere tre til åtte år, sier ElBaradei til Le Monde.
- Alle etterretningstjenestene er enige om det.

Sanksjoner

- Det er viktig at vi kommer oss vekk fra ideen om at Iran vil være en trussel i morgen, og troen på at vi her og nå må bestemme oss for om vi skal bombe Iran eller om landet skal tillates å ha atomvåpen.
Iran hadde ikke kommet med noe tilsvar mandag ettermiddag, melder Reuters.
Vesten ønsker å innføre ytterligere sanksjoner mot Iran, fordi landet har nektet å stanse sin anriking av uran. Anriket uran kan brukes både til brensel i atomkraftverk, men også som materiale i kjernefysiske stridshoder.

Personvernpolicy