Meny

Killing Joke-bassist død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Raven, mest kjent som bassist i det legendariske punkbandet Killing Joke, døde brått i Geneve i helgen, der et av hans andre band holdt på med innspilling av ny plate.

Det legendarisk punkbandet har mistet sin bassistDet legendarisk punkbandet har mistet sin bassist

Raven, som ble funnet død i den sveitsiske byen lørdag, ble 46 år gammel. I rapporten som er publisert på Killing Jokes hjemmesider kommer det ikke frem hva som er den direkte årsaken til dødsfallet, men at det var uventet.

I tillegg til Killing Joke og Treponem, som han jobbet med i Geneve, har også spilt i Ministry, Godflesh, Prong, Pigface, Murder Inc og Amen. Han startet imidlertid sin karriere i punkgruppene The Neon Hearts og Kitsch før han gjorde karriere med Killing Joke.

Vellykket comeback
Killing Joke var aktive i perioden fra 1979 til 1996, hvor de til sammen ga ut 11 album. De tok opp igjen tråden i 2002. Året etter ble de godt mottatt med sitt selvtitulerte album «Killing Joke». I fjor fulgte de opp med «Hosannas From The Basements Of Hell» som ga bandet ytterligere oppmerksomhet og banet vei for at en helt ny generasjon oppdaget det gamle punkbandet.

Killing Jokes grunnlegger og frontmann Jeremy «Jaz» Coleman sier i anledning dødsfallet:
- Vi er dypt preget av sorg over det overraskende dødsfallet til planetens sannsynligvis mest morsomme mann og vår alles bror.

Ravens bror Dan legger til: - Vi er i dypt sjokk og savner ham allerede mye. Vi elsker ham.

Begravelsen vil etter all sannsynlighet finne sted i Paul Ravens fødeby Wolverhampton i løpet av de nærmeste ukene.

For ytterligere informasjon om Killing Joke, sjekk Killingjoke.com.


Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les flere plateanmeldelser her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus