Tyrkisk ambassadør tilbake til Washington

Tyrkias ambassadør til USA har returnert til Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankara (NTB-AFP): Tyrkias ambassadør til USA, som ble tilbakekalt da det ble kjent at en kongresskomité ville gå inn for å kalle tyrkernes massakre av armenere under første verdenskrig for folkemord, har returnert til Washington.

Tyrkia tilbakekalte ambassadøren 11. oktober, da Kongressens forslag om å stemple Det osmanske rikets massakre av armenerne under første verdenskrig som folkemord, utløste en diplomatisk krise mellom de to NATO-landene.

Ankara protesterer sterkt mot USAs merkelapp, og har truet med å trekke all militærstøtte til amerikanerne i Irak dersom kongressresolusjonen blir vedtatt. (©NTB)

Personvernpolicy