Schwarzenegger dropper Norge

Schwarzenegger dropper Norge
Schwarzenegger dropper Norge

Californias guvernør takker nei til invitasjonen fra den norske utenriksministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Schwarzenegger kan ikke komme. Kalenderen hans er så full at han meddeler at han dessverre ikke kan avse tid til å reise til Norge, sier seniorrådgiver i Utenriksdepartementet, Erling Rimestad, til ABC Nyheter.

For et par uker siden ble det kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre på vegne av den norske regjeringen hadde invitert guvernøren av California, den tidligere skuespilleren Arnold Schwarzenegger, til Norge.

Bakgrunnen for invitasjonen er Schwarzeneggers innsats for å styrke den amerikanske delstatens klimalovgivning.

«Jeg har fulgt ditt sterke engasjement omkring klimaendringene i verden og utviklingen av din vidtrekkende politikk for å redusere drivhuseffekten i California nøye. Dine utrettelige anstrengelser for å vekke folks oppmerksomhet, og nødvendigheten av politiske tiltak for å bekjempe den globale oppvarmingen er en inspirasjon for oss alle», skrev utenriksministeren i sin invitasjon, ifølge Dagens Næringsliv.

Nå har altså guvernøren takket nei.

- Vi fikk beskjeden fra staben hans via generalkonsulatet i San Franscisco, sier seniorrådgiver Rimestad til ABC Nyheter.

Guvernørens kontor har ikke besvart e-posthenvendelsen til ABC Nyheter forrige uke.

Personvernpolicy