Penger til «Appelsinpiken»

Penger til «Appelsinpiken»
Penger til «Appelsinpiken»

Filmatisering av Jostein Gaarders roman får støtte fra utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske spillefilmprosjektet «Appelsinpiken» har mottatt tilsagn om støtte med 500.000 € (ca. 4 millioner kroner) fra det europeiske samproduksjonsfondet Euroimages. Dette ble besluttet på et møte i Alicante i Spania i forrige uke i følge en pressemelding fra Helgeland Film.

«Appelsinpiken» er basert på Jostein Gaarders roman, og produseres av Helgeland Film, med Eva Dahr som regissør. Manuskriptet er skrevet av Axel Helgeland og Andreas Markusson. Harald Paalgard skal fotografere.

- Dette er betyr veldig mye for oss ettersom det er et betydelig beløp som øker sjansene for at vi kommer i mål, sier Axel Helgeland til ABC Nyheter.

Publikumssukess

«Appelsinpiken» som kom ut i 2003, er den av Gaarders bøker etter «Sofies verden» som har nådd det bredeste publikum. Den er oversatt til 43 språk.

Filmen er en samproduksjon mellom Helgeland Film, Sandrew Metronome Norge (som også er distributør for filmen), Tradewind Pictures i Tyskland og spanske Jaleo Films. TV 2 har norske TV-rettigheter, og det tyske selskapet Beta Cinema står for internasjonalt salg. De har blant annet hatt salgsansvaret for filmer som «Der Untergang» og «De andres liv».

Filmen har mottatt utviklingsstøtte fra Norsk Filmfond, Norsk Filmutvikling, Fond for lyd og bilde og Media. I tillegg er en søknad om produksjonsstøtte til Norsk Filmfond under forberedelse.

- Vi regner med at det endelige budsjettet vil være på 30 millioner kroner, sier Helgeland.

Kjærlighet og livet

Regissør Eva Dahr sier at «Appelsinpiken» er en film om kjærlighet, og en hyllest til livet. Hun gleder seg til å ta fatt på opptakene, som starter på nyåret. Filmen skal tas opp i Oslo, på Hardangervidda, i studio i Tyskland og på location i Sevilla. For øyeblikket kan ikke produsenten si noe om hvilke skuespillere som er involvert i prosjektet.

- Vi er midt i castingprosessen, sier Helgeland.

Han forteller videre at Jostein Gaarder har vært en god sparringspartner i utformingen av manuskriptet.

Personvernpolicy