27 drept i luftangrep på Sri Lanka

27 drept i luftangrep på Sri Lanka
27 drept i luftangrep på Sri Lanka

Minst 20 opprørere og sju soldater er drept etter at Tamiltigrene mandag angrep en srilankisk flyvåpenbase, ifølge landets militære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombo (NTB-AFP-Reuters): - Et fly fra LTTE har kommet og sluppet to bomber på basen, sa talsmannen, general Udaya Nanayakkara.

En mindre gruppe geriljasoldater angrep også basen på bakken, ifølge Nanayakkara.

Tre soldater ble drept og 16 ble såret i angrepet på basen. Fire andre soldater mistet livet da helikopteret deres, som var på vei til basen mens angrepet pågikk, styrtet.

Ifølge militæret fikk to kamphelikoptre av typen Mi-24 skader på flystripen. Noen kilder sier at to fly også ble truffet av bombene.

På basen i Anuradhapura, 212 kilometer nord for Colombo, kunne det høres kraftige eksplosjoner og skyting, opplyste naboer.

Det er første gang Tamiltigrene gjennomfører et kombinert angrep fra luften og på bakken samtidig. De har bare en gang tidligere gjennomført et angrep mot Colombos internasjonale flyplass med fly.

Flyene er trolig blitt smuglet inn i mindre deler med båt, og deretter satt sammen ved geriljaens bortgjemte flystriper i det nordlige Sri Lanka. (©NTB)

Personvernpolicy