Meny

36.000 beordret til å evakuere i California

36.000 beordret til å evakuere i California

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har beordret 36.000 beboere i byen Ramona sør i delstaten California til å evakuere på grunn av aggressive branner i området, ifølge politiet.

Los Angeles (NTB-AP-AFP): Guvernør Arnold Schwarzenegger erklærte søndag unntakstilstand i sju fylker i delstaten California, hvor aggressive branner har tatt livet av minst én person. Fire brannmenn er i tillegg blitt skadd.

I den velstående Los Angeles-forstaden Malibu, der stjernene bor, måtte søndag hundrevis av hjem evakueres på grunn av brannene.

Blant dem som måtte rømme fra husene sine, var regissøren James Cameron og sangeren Olivia Newton-John, ifølge nettstedet TMZ.com, som følger Hollywood-kjendisene.
En kirke og flere dyre hjem, blant dem grupper av hus ved stranden, er ødelagt av flammene, som piskes opp av kraftige vindkast i de knusktørre åssidene og dype kløftene over kysthovedveien Pacific Coast Highway.

Brannen i Malibu er en av seks buskbranner som i helgen raste i det sørlige California.

Vinden førte med seg glør som antente biler og trær langs kysthovedveien langt fra åssidene der brannen raste, og veien måtte stenges for vanlig trafikk.

Tusener av studenter ved Pepperdine-universitetet måtte evakueres fra studentboligene som sto i fare for å bli antent av ilden.

Det berømte Malibu Castle, som er et landemerke i området, brant ned til grunnen, og brannmannskapene skumla den berømte Malibu Pier, som er kjent fra TV-serien Baywatch. 1.000 brannmenn var i aksjon.

Blant kjendisene som bor i Malibu, er Sting, Jennifer Aniston, Mel Gibson, Robert Redford, Barbra Streisand, Cher, Richard Gere, Martin Sheen, Pierce Brosnan og Whoopi Goldberg. Huset til Dreamworks-grunnleggeren Jeffrey Katzenberg skal være blant dem som er blitt flammenes rov.

California har i år vært rammet av en rekke branner etter den tørreste sommeren på mange år. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus