Oslo-vannet friskmeldt

Oslo-vannet friskmeldt
Oslo-vannet friskmeldt

Smittevernmyndighetene i Oslo friskmelder hovedstadens drikkevann. Det ble opplyst på en pressekonferanse i Vann- og avløpsetaten søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix.

Mattilsynet og Helse- og Velferdsetaten i Oslo fant det søndag forsvarlig at anbefalingen om å koke drikkevannet i Oslo oppheves. Dette skjer etter vurdering av analyseresultatene av vannprøver de siste dagene og en betenkning fra Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Onsdag morgen ble store deler av Oslos befolkning som får vannet fra Oset vannrenseanlegg, anbefalt å ikke drikke vann rett fra springen. Folk ble isteden bedt om å koke vannet i tre minutter for å forsikre seg om at man ikke fikk i seg giardia-parasitten.

Funn av både giardia-parasitten og cryptospridium-parasitten i vann på tre steder i Storo-området førte til at helsemyndighetene grep inn (©NTB).

Personvernpolicy