– Bhutto må selv ta ansvaret

– Bhutto må selv ta ansvaret
– Bhutto må selv ta ansvaret

Benazir Bhutto må ta ansvaret for at 139 mennesker ble drept da hun vendte tilbake fra eksil torsdag, mener niesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:

25-årige Fatima Bhutto er Benazir Bhuttos niese. Hun mener at Benazir Bhutto selv må ta ansvaret for bombeattentatet som drepte 139 mennesker. Foto: AFP Photo / Rizwan Tabassum / Scanpix.

- Hun insisterte på å holde dette storslåtte showet, og hun bærer derfor ansvaret for disse dødsfallene, sier aviskommentatoren og poeten Fatima Bhutto.

25-åringen er barnebarn av Pakistans tidligere statsminister Zulfiqar Ali Bhutto, og datter av Benazir Bhuttos bror Murtaza som ble drept under uklare omstendigheter av politiet i Karachi i 1996 mens søsteren var statsminister.

Sviktet idealene

Murtaza ledet en ytterliggående venstreorientert gruppe etter at Pakistans militærdiktator Zia-ul-Haq henrettet Zulfiqar Ali Bhutto i 1979, og kom senere på kant med søsteren som han anklaget for å ha sviktet farens politiske idealer.

Fatima Bhutto omtales ofte i pakistanske medier som Bhutto-dynastiets «tronarving», og har kommet med en rekke harde utfall mot tanten Benazir den siste tiden.

25-åringen er heller ikke nådig i sin kritikk av tantens hjemkomst, som resulterte i at 139 mennesker ble drept da selvmordsaksjonister angrep bilkortesjen hun kjørte.

- De døde for showet hennes

Hun beskyttet seg selv i et pansret kjøretøy men busset inn hundretusenvis av tilhengere til tross for advarslene om et angrep, sier hun.

- De døde for dette personlige teateret hennes, de døde for dette showet hennes, sier Fatima Bhutto.

Benazir Bhutto har anklaget militante islamister for å ha stått bak torsdagens bombeattentat, og har også antydet at elementer innen pakistansk etterretning kan ha bistått.

Reagerer sterkt

Niesen blåser av dette, og hevder at tanten ikke er så på kant med de militante islamistene som hun hevder å være.

- Hun snakker om ekstremisme og ingen påpeker at Taliban ble dannet under hennes siste regjering, sier Fatima Bhutto.

Talsmenn for Bhuttos parti reagerer sterkt på anklagen om at Benazir Bhutto selv må ta ansvaret for at så mange ble drept, og kaller den «meningsløs».

- Familiene er stolte av dem som døde. Dette angrepet var rettet mot Benazir Bhutto. Alle som dro dit, inkludert oss selv, var klar over risikoen, sier partilederen Taj Haidar. (©NTB)

Personvernpolicy