Bekymret for Oslos uteliggere

Bekymret for Oslos uteliggere
Bekymret for Oslos uteliggere

Oslo kommune har strammet inn på tilbudet om overnattingsplass til byens uteliggere. Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon er bekymret for vinteren som snart kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble 60 hospitsplasser i Oslo nedlagt, da Ansgar hotell stengte. Siden har Oslo kommune strammet inn på tilbudet om overnattingsplass.

Akuttplassene er forbeholdt de som er folkeregistrert i Oslo. I samme periode har ventetiden på akutt avrusningsplass økt til opp mot tre måneder, skriver VG.

Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon melder nå om at det er flere som bruker deres tilbud for personer som bor på gata.

- Vi er bekymret for vinteren. I fjor var det rundt 30 personer som besøkte vårt nattilbud. De siste ukene har det vært over hundre hver kveld, sier Rune Isegran, daglig leder for Frelsesarmeens kontaktsenter.

Kirkens Bymisjons boligutvikler Marit Nybø sier en stor gruppe faller gjennom fordi de ikke er registrert som Oslo-borgere.

- Bostedsløse som ikke har rettigheter her, er et stort og økende problem i Oslo, sier hun.

Oslos byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp) forklarer at de 60 hospitsplassene ved Ansgar måtte nedlegges i fjor på grunn av uverdige forhold. Hun understreker at det skal være nok akuttplasser for folk som mangler tak over hodet til vinteren. Forutsetningen er at man er folkeregistrert i Oslo.

Når det gjelder ventetid på akutt avrusningsplasser, opplyser helseminister Sylvia Brustad (Ap) at hun nettopp har hatt et møte med Listhaug og ledelsen i Helse Sør-Øst for å finne løsninger. (©NTB)

Personvernpolicy