Tre personer tilstår drapet på Brekke

Politiet i Pakistan regner nå drapet på frelsesarméoffiser Bo Brekke som oppklart. En mann har tilstått å ha betalt to andre for å ta livet av Brekke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB- Hilde Nordlund): - Tre personer har tilstått drapet, som skjedde i Lahore i Pakistan 27. september. En mann har innrømmet å ha betalt de to andre for å utføre drapet. En av de tiltalte skal ha vært mistenkt i saken tidligere, sier informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos til NTB.

Brekke ble skutt og drept i Frelsesarmeens lokaler da han var på vei hjem fra jobb. Ifølge obduksjonsrapporten ble han skutt to ganger i bakhodet, og skuddene skal ha blitt avfyrt på kloss hold.

Profesjonelt utført

Det ble brukt to skytevåpen, som ble avfyrt av to personer, ifølge politirapporten. Det var ingen tegn til at Brekke hadde satt seg til motverge, og pakistansk politi skal ha beskrevet drapet som profesjonelt utført.

Det var ingen øyenvitner til selve skytingen.

Frelsesarmésoldat bak drapet
Mannen som skal ha innrømmet sin rolle i drapet, er identisk med den suspenderte nestlederen ved Frelsesarmeen i Lahore. Han skal ha blitt sagt opp av Brekke etter angivelige økonomiske misligheter i forbindelse med en eiendomshandel.

Frelsesarmeen i Norge er lettet og takknemlig for at drapet nå er oppklart.

- Vi er takknemlig overfor det pakistanske politiet og Tor Moe, som er nordisk politisambandsmann i Pakistan, som har bistått til en oppklaring av drapet. Dette er en kriminell handling som er utført av en kriminell person, og det er veldig trist å konstatere at dette nå viser seg å være en offiser i Frelsesarmeen, sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen Norge til NTB.
(©NTB)

Personvernpolicy