Må ha 114 millioner før jul

Må ha 114 millioner før jul
Må ha 114 millioner før jul

Forsvaret kommer til å bruke 114 millioner mer enn planlagt i Afghanistan i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde

Fra den norske ISAF-styrken i Afghanistan. Foto: Sissel Amundsen, Forsvarets Mediesenter / SCANPIX.

Det norske styrkebidraget til Afghanistan har økt i forhold til det som opprinnelig var planlagt, blant annet ved at det ble tilført spesialstyrker og et ledelseselement på flyplassen i Kabul.

Tall ABC Nyheter har fått tilgang til, viser at det forventes en underdekning på 114 millioner i 2007, ifølge en rapport fra Fellesoperativt hovedkvarter (FOKH)

De økte utgiftene har stort sett sammenheng med høyere lønnsutgifter, operasjonsspesifikke kostnader, samt andre kostnader som ikke var forventet.

- Det er ingen dramatikk i de tallene du viser til, som er hentet fra en rapport skrevet etter forvaltningskontroll i slutten av september, skriver Roar Sundseth, nestkommanderende og stabssjef for Fellesoperativt hovedkvarter til ABC Nyheter i en e-post.

Hvilke konsekvenser underdekningen får for Norges operasjoner i Afghanistan, vil ikke Sundseth si noe om.

- Denne underdekningen vil bli balansert ved slutten av året, skriver Sundseth.

Heller ikke kommunikasjonssjef Birgitte Frisch i Forsvarsstaben ønsker ikke å si noe om hvilke konsekvenser overforbruket får, annet enn at «utenlandsoperasjonene får høyeste prioritet.»

- Vi er i en dialog med Forsvarsdepartementet om å løse dette, og vi regner med at det blir løst i forbindelse med omgrupperingsdisposisjonen som skal opp i Stortinget før jul.

ABC Nyheter har forsøkt å få en kommentar fra Forsvarsdepartementet, uten resultat.

Personvernpolicy