Politirazzia hos Copperfield

Politirazzia hos Copperfield
Politirazzia hos Copperfield
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI har gjennomsøkt magikerens varelager og tatt beslag i datamaskiner, kamerautstyr og store mengder kontanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv FBI-folk har gjennomsøkt et lager tilhørende David Copperfield og beslagla blant annet datamaskiner, kameraer og nesten to millioner dollar i kontanter, melder NTB.

En talskvinne bekrefter razziaen i Las Vegas, som skal ha forbindelse med en etterforskning i Seattle.

Verdenskjent
Copperfields advokat har opplyst at han og hans klient har kontakt med FBI. Det er foreløpig ikke kjent om Copperfield selv er mål for etterforskningen, melder CNN.

Den 51 år gamle scenekunstneren som egentlig heter David Kotkin er verdenskjent for sine illusjonsnumre, og opptrer regelmessig i Las Vegas.

Ifølge den lokale tv-stasjonen KLAS-TV gjennomførte FBI-agentene razziaen onsdag. Scenekunstneren bruker etter sigende denne bygningen til å oppbevare utstyr og souvenirer fra rundt omkring i verden. Han kaller stedet «International Museum & Library of the Conjuring Arts», melder FOX News.

- Seksuelt misbruk
Copperfields advokat, David Chesnoff, avviser spekulasjoner FOX News videreformidler om at magikeren skal være mistenkt for seksuelt misbruk. Dette hevder en anonym kilde med kjennskap til etterforskningen overfor Las Vegas Review-Journal.

- Hvis dette faktisk er anklagene, så er det dessverre alt for vanlig at falske anklager blir rettet mot berømte mennesker, sier Chesnoff ifølge FOX.

- Vi har gjennomført etterforskning i Las Vegas i forbindelse med en sak fra Seattle. Denne har fremdeles ikke kommet opp for retten, og vi kan derfor ikke si noen nærmere om den, sier FBI-etterforsker Robbie Burroughs ifølge FOX.