Fant stjålet Hitler-skatt

Fant stjålet Hitler-skatt
Fant stjålet Hitler-skatt

Amerikansk politi kom torsdag over tre stjålne gjenstander som trolig har tilhørt Adolf Hitler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyvene er fremdeles på frifot, melder Reuters.

To av gjenstandene er illustrerte bøker, og den tredje er en rull i en sylinder, et dokument der jord avstås til Tyskland. Dokumentene som har blitt funnet er adressert til Hitler og datert 1933, året han kom til makten. Dersom antikvitetene viser seg å være autentiske vil de trolig kunne oppnå høye priser på auksjon.

Veteran
Politiet i Salt Lake City kom over gjenstandene etter et tips om at de hadde blitt etterlatt hos en lokal antikvitetshandler. Politiet tror ikke antikvitetshandleren hadde grunn til å tro at gjenstandene var stjålet.

En mann fra Salt Lake County skal i årevis ha oppbevart antikvitetene i et lagerskur. Dette ble utsatt for innbrudd for to år siden. Gjenstandene skal ha tilhørt mannens far, en veteran fra andre verdenskrig som tjenestegjorde under General Patton. En skadd byste av Hitler og en vase mangler fremdeles etter innbruddet (se video over).

- Unike

- Disse gjenstandene er så unike at det ikke finnes tvil om at de stammer fra dette innbruddet, sier etterforsker Scott van Wagoner ved sheriffens kontor til Reuters.

Etterforskerne tror gjenstandene har skiftet hender minst tre ganger, og forsøker nå å få fastslått hvem som er de rettmessige eierne. Inntil videre befinner antikvitetene seg hos sheriffen.

Politiet vil la en ekspert til å granske bevismaterialet for å se om det er ekte.

- I mine to tiår her har jeg aldri sett noe lignende, sier Wagoner.

Personvernpolicy