NRK må kutte, radionyheter rammes

NRK slår sammen Dagsnytt og Alltid Nyheter for å spare penger og kutte årsverk. Journalistenes klubbleder protesterer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En rasering, sier klubbleder for journalistene i Dagsnytt og Alltid Nyheter Rolf Johansen til Journalisten.

Nyhetsdirektør Gro Holm sier til NRK at det nå blir én nyhetsstrøm. - Det betyr at vi skal ha nyheter som tidligere på de samme flatene både i P1, P2 og Alltid Nyheter. Så for publikum tror jeg ikke konsekvensen blir så stor, sa hun i Kulturnytt.

5 millioner

Sparepakken som ble presentert for de ansatte onsdag innebærer kutt på 5 millioner kroner og betyr at flere årsverk skal bort, ifølge Journalisten.

Klubbleder Johansen sier til fagbladet at 8-10 stillinger skal bort, og at det i første omgang er snakk om vikariater som ikke vil bli fornyet. Han er dypt uenig i at lytterne ikke vil merke noe til endringene.

Valg borte

- Det er ikke sant. Sammenslåingen betyr at lytterne ikke lenger kan velge mellom to tilbud. P2s nyhetsmorgen, som er et fordypningsprogram, og Alltid Nyheters oppdateringer. Nå blir det kun ett nyhetstilbud, og innholdet er usikkert, sier han.

Johansen betegner endringene som en slakt av Alltid Nyheter og Dagsnytt.

- Det sier jeg fordi jeg føler at dette er en rasering av radioen i primetime på bekostning av en TV-kanal som ingen ser på. Jeg kan ikke forstå at ledelsen vil gjøre slike kutt med de fantastiske lyttertallene vi har, sier Johansen, og viser til at det brukes mye penger på NRK2, som for øvrig henter mye av innholdet fra radioen. (©NTB)

Personvernpolicy