Russiske syklister testet positivt

To russiske U23-syklister har testet positivt på stoffene Carphedon og Furosemide. Begge må regne med to års utestengelse, skriver russiske All Sports.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anton Resjetnikov og Jelena Kutsjinskaja ble testet i juli, men det var først i september at det russiske sykkelforbundet ble informert om de positive testene. Dermed kunne de to unge syklistene konkurrere i flere måneder uten at de positive prøvene fikk noen konsekvenser. Det er nettsiden cyclingnews.com som skriver dette.

- Vi fikk ikke vite noe om de positive testene fra Italia i juli før i september. Derfor kunne Kutsjinskaja ta bronse i det russiske landeveismesterskapet og Resjetnikov vinne rittet Grand Prix Wilhelm Tell i Sveits i august, sier Alexander Gusjatnikov, presidenten i det russiske sykkelforbundet.

Han understreker at det er nulltoleranse når det gjelder doping i russisk sykkelsport.

Likevel kommer russerne til å undersøke begge dopingsakene nøye i håp om å få redusert lengden på utestengelsene, men i og med at det dreier seg om standard prosedyrer, regner ikke den russiske sykkelpresidenten med store muligheter for å lykkes. (©NTB)

Personvernpolicy