Sjokkerende bilder fra Brasil

Mens skuddene hagler rundt dem løper de to mistenkte narkolangerne en farlig spissrotgang.

Sjokkerende bilder fra Brasil
Sjokkerende bilder fra Brasil
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene ble tatt onsdag, da 500 politimenn raidet slumbyen Coreira utenfor Rio de Janeiro. 12 mennesker ble drept i raidet, deriblant en fire år gammel jente, som ble truffet av et streifskudd.

Tre politimenn ble også skadet i skuddvekslingen, som startet da politiet skulle pågripe flere narkolangere. Den fire år gamle jenta ble truffet i brystet, opplyser helsemyndigheter til AFP.

Elleve personer ble arrestert i raidet, og man beslagla fem rifler, et automatgevær og fire håndgranater, i tillegg til en mengde ammunisjon. Man fant også en ukjent mengde kokain og marihuana.

Raidet skjedde samtidig som politiet slo til i slumbyene Cidade de Deus og Vila Cruzeiro.

- Sikkerhetsmyndigheter har blanko-fullmakt til å jakte på narkotikaforbrytere. De har min støtte, sier den regionale guvernøren Sergio Cabral ifølge nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden han ble valgt i januar har kampene mellom politi og narkogjengene økt kraftig. Bare siden juli har 50 mennesker blitt drept.

De siste kampene er de mest alvorlige på fire måneder. Ifølge politiet ble de møtt av en strøm av kuler da de tok seg inn i slumbyen. Ti av de drepte var antatte narkolangere.

Politiet i Rio de Janeiro er viden kjent for sin voldelige taktikk mot narkotikagjenger, og ofte er det sivile tilskuere som blir offer for kampene.

I juni ble 19 personer drept i distriktet Alemao. Menneskerettighetsgrupper har beskrevet hendelsen som en ren massakre. Siden den gang har det vært relativt stille, men bare den siste uken har tre politimenn blitt drept.

Myndighetene i Rio håper byen vil bli valgt til å avholde både de Olympiske leker og VM i fotball.