- Politiet manipulerte terror-bevis

- Politiet manipulerte terror-bevis
- Politiet manipulerte terror-bevis
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi anklages for å ha manipulert bilder av brasilianeren som ble skutt etter den mislykkede terroraksjonen i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi har i retten lagt frem det sammensatte bildet over for å demonstrere likheten mellom terrordømte Hussein Osman og den uskyldige brasilianeren Jean Charles De Menezes, melder Reuters. Nå hevder aktor at bildet er manipulert. De Menezes ble skutt og drept av politiet i 2005, dagen etter den mislykkede bombeaksjonen 21. juli.

Skutt sju ganger
Politiet la frem bildet ovenfor for å vise hvor vanskelig det var for politiet å se forskjell på Osman og De Menezes. Bildene påstås nå å ha vært manipulert for å få brasilianeren til å ligne mer på den terrordømte Osman, en av fire menn som ble fengslet tidligere i år for de mislykkede angrepene.

Jean Charles De Menezes ble skutt sju ganger i hodet på en t-bane i London av politibetjenter som tok feil av ham og den terrormistenkte mannen.

- Manipulert
Aktor Clare Montgomery sa i retten onsdag at bildet hadde blitt manipulert enten ved å strekke det eller å gjøre om på størrelsen.

En rettsmedisinsk ekspert viste frem et alternativt bilde der hvert ansikt hadde andre fargetoner og hvor munnen og nesen ikke var like godt «samkjørt» (se også video).

Ingen enkelt politimann står for rettten, men London-politiet har blitt tiltalt som institusjon for brudd på helse- og sikkerhetslovgivning i forbindelse med drapet. Politiet avviser tiltalen, rettssaken pågår fremdeles.