- Solheim blir ny miljøvernminister

- Solheim blir ny miljøvernminister
- Solheim blir ny miljøvernminister

Erik Solheim (SV) blir ny miljøvernminister etter Helen Bjørnøy (SV), etter det NRK erfarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier meldte torsdag at en ommøblering av regjeringen er nær forestående. Miljøvernminister Helen Bjørnøy og kunnskapsminister Øystein Djupedal, begge fra SV, skal være på vei ut.

Ifølge NRK er det utviklingsminister Erik Solheim som overtar jobben etter Bjørnøy. Han kan bli en ny «superstatsråd» med ansvaret for både bistand og miljø ettersom han ikke ønsket å gi fra seg ansvaret for bistand og utvikling.

Flere navn trekkes fram som mulige erstattere for Djupedal.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) og statssekretær Bård Vegar Solhjell (SV) ved Statsministerens kontor er blant dem.

Statsrådsbytter skjer normalt i statsråd som avholdes på Slottet på fredager, men det kan også skje i ekstraordinært statsråd allerede torsdag.


- Dette har vi ingen kommentar til. Vi kommenterer aldri slike spekulasjoner i media, sier kommunikasjonssjef Jon Berg i Miljøverndepartementet til ABC Nyheter.

Heller ikke Utenriksdepartementet vil kommentere saken.

- Vi kan ikke bekrefte noen ting. Jeg vet ikke hvem NRKs kilder er. Erik Solheim henviser til sin pressetalskvinne Kristin Halvorsen, sier informasjonsrådgiver Hilde Klemetsdal i Utenriksdepartementet til ABC Nyheter.

- Pressetalskvinne?

- Ja, det er det han kaller henne nå.

«Pressetalskvinnen» er på sin side like ordknapp:

- Slike spekulasjoner kommenterer vi av prinsipp ikke, sier SV-leder Kristin Halvorsen via statssekretær Roger Sandum.

Personvernpolicy