Fabian Stang blir ordfører i Oslo

Fabian Stang blir ordfører i Oslo
Fabian Stang blir ordfører i Oslo

Høyres Fabian Stang blir ny ordfører i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire borgerlige partiene i Oslo satt onsdag sammen for å diskutere valget av ny ordfører i hovedstaden. Der ble de enige om å stemme for Høyres kandidat Fabian Stang når bystyret skal konstitueres onsdag ettermiddag, melder NRK.

Aud Kvalbein fra Kristelig Folkeparti blir varaordfører.

Høyres Fabian Stang (52) er advokat og politiker og ble norgeskjent i fjor da han badet naken i Stein Erik Hagens 50-årsdag. Før det var han mest kjent som sønnen av skuespillerdiva Wenche Foss som sto fram med egne opplevelser med psykiske problemer.

Stang har sittet i Oslo bystyre i to perioder for Høyre der han mest har vært opptatt av eldreomsorg, skole og miljøvern.

Han har vært en omstridt ordførerkandidat for Høyre og fikk kritikk da han etter Per Ditlef Simonsens avgang gjorde krav på å overta ordførerkjedet få uker før valget.

Stang ble satt til side som varaordfører under Fremskrittspartiets Svenn Kristiansen, som i går trakk seg fra ordførerkampen. Kristiansen oppfordret samtidig sine partifeller om å stemme på Fabian Stang.

Overfor NTB bekreftet leder i Oslo Fremskrittsparti, Peter N. Myhre, at de borgerlige partiene er enige om å stille kun én kandidat. Det betyr at Venstres Kjell Veivåg likevel ikke stiller som kandidat.

Personvernpolicy