Drillo gikk på en smell

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drillo måtte tåle 2-3-tap i sin første kamp som landslagssjef for Irak tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Doha (NTB): – Det var stort sett bra offensivt, men i forsvar var det mye rart, sa Drillo til NTB etter tapet i bortekampen mot Qatar.

Samtidig innrømmer han at jobben kanskje vil kreve mer enn han hadde trodd.

– Det er langt fram på mange områder. Kanskje lenger enn jeg trodde, erkjente han.

Olsen er som kjent en svært strukturert kar. Og når forsvarsfireren til Irak begynte å drible, trodde ikke nordmannen sine egne øyne.

Risiko

– Det er en litt annen verden. De tar veldig stor risiko med ballen. Både midtstopperne og backen forsøker å drible. Det ene baklengsmålet kom etter at vi mistet ballen midt på banen i en situasjon en norsk spiller trolig ville ha banket den bort, mente Olsen som fikk se sine elever misse alene med keeper to ganger i begynnelsen av annen omgang. Likevel likte han til tider det han så.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vi vant 7-5 i sjanser og våre var i tillegg større. Men det er jo Pakistan-kampene (VM-kvalifisering i slutten av måneden) som er alfa og omega. Innen den tid håper jeg at jeg har fått en video fra Iraks kamp mot Pakistan i 2006. Jeg har blitt lovet det, men jeg tør ikke si mer enn at det er stor sjanse for at jeg får den, sa han.

Lite strukturert

Olsen har skjønt at ikke alt går som planlagt i sin nye jobb. Både når det gjelder planer og støtteapparat.

– Bjørn Hansen er ikke her for å si det sånn. Det er få ting som er sikre her nede. Mye blir endret og flyttet på hele tiden, forklarer Olsen, som ikke trivdes nevneverdig på et hotell midt i Doha sentrum.

– Hotellet er fint det, men man kan jo ikke gå ut på gaten her uten å bli påkjørt. Også er det 40 grader! Men det er ting man ikke får gjort noe med, og det har jeg lært meg at jeg ikke skal bruke krefter på. (©NTB)