Øya presenterer norsk musikk i New York

Artikkelen fortsetter under annonsen

I morgen presenterer Øyafestivalen Monomen og Ida Maria under CMJ Music Marathon i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiller for New York publikummet i morgenSpiller for New York publikummet i morgen

I perioden 16.-20. oktober arrangeres CMJ Music Marathon i New York. Dette er kjent som en av Amerikas viktigste arenaer for ny musikk og nye talenter.

- I år får Øyafestivalen mulighet til å presentere to norske artister vi mener har potensiale til å bygge seg et internasjonalt publikum. Både Ida Maria og Monomen imponerte både publikum og våre internasjonale gjester under årets festival. Nå skal de spille på den legendariske klubben Knitting Factory, sammen med tre amerikanske band, skriver Øyafestivalen i en pressemenlding i dag.

Siden starten for 20 år siden har spillestedet presentert god musikk som ligger på siden av topp 40-materialet og har presentert både rock og jazz, i tillegg til et utall andre kunstuttrykk. Band som Sonic Youth og Yo La Tengo har levert store konsertopplevelser fra stedets scene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Følger opp etter SXSW-suksess
Tidligere i år tok Øyafestivalen med seg Datarock, The Lionheart Brothers og The New Violators til Texas og verdens viktigste musikktreff, SXSW i Austin. De to sistnevnte fikk også spille på et stappfullt Øya-arrangement på Tonic i New York under sitt USA-opphold.

- Begge kveldene var store suksesser og Øyafestivalen ønsker å fortsette arbeidet med å hjelpe norske artister vi har tro på internasjonalt gjennom vårt brede kontaktnett i musikkbransjen. Et av de konkrete resultatene av vår SXSW-kveld var at NME oppdaget The New Violators og plasserte dem på lista over de ti beste nye banda på årets arrangement. Vi samarbeider, som tidligere, med blogg- og musikksiden OhMyRockness og PR-byrået Magnum PR om konsertene, heter det i pressemeldingen.

OhMyRockness er den perfekte guiden til gode liveopplevelser i musikkmetropolene New York, Chicago og Los Angeles. Skribentene er kjent for sin gode smak innenfor et utvidet indiebegrep.