Bygger hus av tomflasker

Bygger hus av tomflasker
Bygger hus av tomflasker
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fattige i Bolivia får nye, miljøvennlige hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøaktivister i Bolivia har funnet en smart måte å forene miljøvern og tiltak mot hjemløshet. Gruppen Rotaract Grigota har startet et prosjekt hvor de bygger hjem til fattige familier ved hjelp av tomflasker.

De første flaske-husene stod nylig klare i et av de fattigste nabolagene i byen Warnes som ligger i Santa Cruz-provinsen.

Maria Jesus Molina, som bor i byen, forteller til Reuters at oversvømmelser hadde gjort livet til familien hennes svært vanskelig. Hun var i så stor nød at hun så seg nødt til å be om hjelp hos den lokale legen.

- Når Dr. Ingrid Vaca Diez kom var huset mitt fult av vann og barna mine stod i sengene sine. Hun sa : «Nei, Maria Jesus, du må ikke bo på denne måten. Du er en modig kvinne. Jeg skal bygge deg et hus av flasker». Jeg svarte «Et hus av flasker?», forteller syvbarnsmoren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

25000 flasker

Det tok organisasjonen seks måneder å samle inn de 25.000 flaskene som gikk med til prosjektet. Flaskene ble fylt med sand, bundet sammen og forsterket med sement og stål for å bli brukt til vegger og tak. Molina og familien jobbet sammen med frivillige for å få huset ferdig.

Molina ble overveldet av følelser da hun kunne inspisere det ferdige huset sammen med direktøren fra Rotaract Grigota, Nancy Valera Moron .

- Jeg kan ikke tro det. Jeg spør meg selv hele tiden: «Er dette virkelig mitt hus?», sier Molina som er rørt til tårer.

Moron forteller at huset er en betydelig seier for det som er en av de fattigste nasjonene i Sør Amerika.

- Det er et spesielt hus, særlig i Bolivia, et utviklingsland som ikke har mye resirkulering.

Flere av innbyggerne i Warnes trenger nye hjem. Miljøvernsgrupper har foreslått å lage ti nye hus og omskape området til en turistattraksjon som skal gi opplæring til besøkende om miljøspørsmål.