Klappjakt på canadier

Klappjakt på canadier
Klappjakt på canadier

Interpols verdensomspennende etterlysning har gitt resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avslørt
Christopher Paul Neil er navnet på mannen som nylig ble etterlyst over hele verden av Interpol. Han er mistenkt for å stå bak en rekke voldtekter på små gutter i Vietnam og Kambodsja. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang

En banebrytende verdensomspennende etterlysning har gitt resultat. En antatt pedofil har blitt identifisert som Christopher Paul Neil fra Canada.

Canadieren Christopher Paul Neil er antatt å være en seriepedofil, og ble nylig etterlyst over hele verden etter at etterforskere ved Interpol klarte å tyde et forvrengt bilde av mannen som de hadde funnet på nettet.

Tirsdag slo thailandske myndigheter fast at mannen er den canadiske læreren Christopher Paul Neil, og man tror han nå gjemmer seg i Bangkok, melder Reuters.

Læreren har undervist ved en internasjonal skole i den thailandske hovedstaden i 2003 og 2004.

Panaspong Sirawongse, som jobber for Interpol i Thailand, sier ikke hvilken skole det var snakk om, men bekrefter at man nå jakter på Neil, som kom inn til Thailand fra Sør-Korea sist uke, etter at Interpol offentliggjorde bildene av ham.

- De leter etter barn han forgrep seg på og tok bilder med. Det er snakk om minst tre gutter. En av dem har blitt identifisert, og man leter nå etter ham, to andre har ikke blitt identifisert, sier Panaspong til Reuters.

Keo Vanthan, som er nestsjef for Interpol i Kambodsja, sier myndighetene der er på ekstra alert, i tilfelle Neil prøver å ta seg fra Thailand og til Kambodsja. Det var i Kambodsja at bildene det er snakk om ble tatt.

Etterforskere har prøvd å fange Neil, som ble født i 1975, siden tysk politi kom over bilder der han voldtok 12 gutter i Vietnam og Kambodsja.

Fjeset var forvridd digitalt, men tyske dataeksperter i Tysklands BKA føderale kriminalitetsbekjempelse klarte å tyde bildene, og avslørte en mann med svinnende svart hår.

Da Interpol offentliggjorde det rensede bildet av den mistenkte på sitt nettsted meldte mer enn 350 mennesker seg. Inntil da hadde Neil bare vært kjent under kodenavnet «Vico», men han ble identifisert av fem forskjellige kilder på tre forskjellige kontinenter.

Mandag offentliggjorde man bilder av Neil, tatt av sikkerhetskameraer på flyplassen i Bangkok på torsdag. De siste bildene viser at han nå ser betydelig eldre ut, og han bruker briller.

Den canadiske ambassaden i Bangkok nektet å kommentere saken, melder Reuters.

Personvernpolicy