Frp vil øke trygd for å hjelpe de fattige

Frp vil øke trygd for å hjelpe de fattige
Frp vil øke trygd for å hjelpe de fattige

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen går inn for å øke trygder og pensjoner for å få fattige i Norge bort fra sosialhjelpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Jeg registrerer at regjeringen ikke har handlekraft i disse spørsmålene, til tross for at det står i Soria Moria-erklæringen, og til tross for at de kom med masse løfter i valgkampen. Slik jeg vurderer det, er det en smal sak å løse fattigdomsproblemene. Ikke er det nevneverdig kostbart heller. Vi har en regjering som har mer penger å bruke enn noen tidligere regjering, sier Jensen til Klassekampen.

Jensen er fornøyd med regjeringens oppfølging av arbeidslinjen, som går ut på å bekjempe fattigdom ved å få flere ut i jobb. Problemet er at regjeringen glemmer de som ikke kan arbeide, mener Frp-lederen.

Mer penger til trygd, pensjoner og bostøtte vil være gode tiltak, mener Jensen. Hun viser til at 38 prosent av dem som får sosialhjelp i dag, også går på ulike trygder. Ved å heve trygdenivået, kan man få kraftig redusert sosialhjelpsbudsjett, mener Jensen.

Hun ser for seg at trygd og sosialhjelp bør være samlet under staten, og ikke fordelt mellom kommune og stat.

Samtidig mener Jensen det er viktig å hindre at det blir mer attraktivt å gå på trygd enn å stå i arbeid. Det kan skje ved å stille strengere krav ved behovsprøving før man blir trygdet, sier Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy