Wilde vittigst

Wilde vittigst
Wilde vittigst
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oscar Wilde kåret til Storbritannias morsomste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto/Copyright: NTB/AP-arkivfoto

Stephen Fry som Oscar Wilde i filmen om forfatterens liv.

Dramatikeren Oscar Wilde leverte de tørrvittigste kommentarene til det siste. Den stilbevisste iren som på dødsleiet dekadent skal ha mumlet : «Enten går de gardinene eller så går jeg», toppet mandag en kåring av Storbritannias skarpeste tunger.

3000 mennesker stemte ifølge Telegraph fram Wilde, som også skal ha plumpet ut med geniale kommentarer som: «Å elske seg selv er begynnelsen til en livslang romanse» og «Bigami er å ha en kone for mye. Monogami er det samme».

På andre plass kom komikeren Spike Milligan som insisterte på å få ordene: «Jeg sa jo jeg var syk» skrevet på gravsteinen sin.

Skuespilleren Stephen Fry som blant annet er berømt for sin tolkning av nettopp Oscar Wilde kom på tredjeplass. Fry er kjent for finurlige uttalelser som: «Det er en klisjé at de fleste klisjeer er sanne, men som de fleste andre klisjeer er den klisjeen usann» og «Du trenger ikke å minne meg på alderen min. Jeg har en blære som gjør det for meg».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisk humor

Også politikere klarte å komme seg med på listen som var en del av lanseringen til den nye digitale humor-kanalen «Dave TV». Sir Winston Churchill landet på en femteplass for sine gullkorn som: «Jeg liker griser. Hunder ser opp til oss. Katter ser ned på oss. Griser behandler oss som likemenn». Churchill var også kjent for sine syrlige kommentarer til folk rundt seg. Da han ble beskyldt for å være full av den kvinnelige kollegaen Bessie Braddock skal han ha svart: «Du er stygg. Og i morgen er jeg edru».

Av kvinnelige politikere var det Margaret Thatcher som gjorde det skarpest. Stålkvinnen som kom på tolvte plass i kåringen skal engang ha kommet med følgende vittighet «Jeg er usedvanlig tålmodig så lenge jeg får det som jeg vil til slutt».