- Hun kan bli verdens beste spiller

- Hun kan bli verdens beste spiller
- Hun kan bli verdens beste spiller
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lene Mykjåland kan bli verdens beste kvinnelige fotballspiller, sier Bjarne Berntsen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mot toppen?

Lene Mykjåland blir spådd en lysende karriere av landslagstrener Bjarne Berntsen. Han tror Røas spydspiss kan bli en av verdens beste kvinnelig fotballspillere.

Foto: Scanpix

Landslagssjef Bjarne Berntsen skryter av Lene Mykjåland. Han mener hun med tiden kan bli verdens beste kvinnelige fotballspiller. (Foto: Scanpix)Landslagssjef Bjarne Berntsen skryter av Lene Mykjåland. Han mener hun med tiden kan bli verdens beste kvinnelige fotballspiller. (Foto: Scanpix)

I mars debuterte Røas Lene Mykjåland på det norske kvinnelandslaget i fotball.

Siden kampen mot Tyskland under årets Algarve Cup har hun vært en av de bedre spillerne på det norske landslaget. Det beviste hun blant annet under årets VM i Kina hvor hun hadde flere gode innhopp fra benken.

Landslagstrener Bjarne Berntsen tror Kristiansandsjenta kan nå svært langt på banen. Sjefen for fotballjentene er full av lovord om Røa-spilleren.

- Hun er svært lovende og har allerede mange gode kvaliteter i seg. I tillegg er hun ung, sier Berntsen til ABC Nyheter.

Berntsen stopper ikke med det. Han tror den 20 år gamle jenta kan nå helt til topps på fotballhimmelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun er en spiller for fremtiden og jeg ser ikke bort fra at hun en gang vil bli nominert til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Og ifølge Berntsen kan da alt skje.

- Figurerer ens navn på den lista så kan en også få prisen som den beste i verden.

Hyggelig

En for tiden syk Lene Mykjåland synes det er smigrende at Berntsen har tro på henne.

- Oi, det var veldig gode ord og hyggelig å høre, er Røa-spissens første kommentar til ABC Nyheter.

Hun sier det helt siden barndommen har vært et mål for henne å kjempe om tittelen «verdens beste kvinnelige fotballspiller».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er jo en drøm jeg har hatt siden jeg var liten, men etter å ha pådratt meg mye skader da jeg var yngre måtte jeg jekke ned ambisjonene litt. Nå er det slik at jeg ikke tenker så mye på det. Men det hadde vært morsomt å bli nominert, selvfølgelig, fortsetter Mykjåland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mykjåland ble ikke nominert i år, men fire av lagvenninnene hennes på landslaget kjemper om den gjeve tittelen. Landslagskométen tror både Ragnhild Gulbrandsen, Bente Nordby, Ane Stangeland Horpestad og Ingvild Stensland har en sjanse til å vinne, men sier samtidig at det blir vanskelig å komme utenom spesielt én spiller.

- Alle de norske jentene kan stikke av med tittelen, for de er jo nominert, men det blir vanskelig å komme utenom brasilianske Marta. Hun mener jeg er den mest aktuelle for å vinne.

Slutt for i år?

Under VM i Kina ble Mykjåland plutselig veldig slapp og syk. Prøvene påviste at hun hadde fått kyssesyken. Hun er i dag usikker på hva som skjer resten av sesongen.

- Jeg føler meg mye bedre nå og er faktisk oppegående, men hva som skjer videre kan jeg ikke si noe om akkurat nå. I morgen får jeg svar på en del prøver jeg har tatt. Vi får se etter det, men jeg håper selvfølgelig å spille så fort som mulig igjen.