Folk vil ha veiutbygging fremfor satsing på tog

Myndighetene bør i første rekke satse på økt utbygging av veinettet fremfor å bygge ut jernbanenettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det mener flertallet i en meningsmåling som Norsk Respons har gjort for Aftenposten.

Ifølge meningsmålingen foretrekker 54 prosent at myndighetene satser på mer veiutbygging. 41 prosent vil ha økt utbygging av jernbanenettet.

Men i Oslo og Akershus er situasjonen omvendt. Der vil flertallet ha økt utbygging av jernbanenettet, skriver Aftenposten.

– Undersøkelsen er kanskje ikke veldig overraskende. Folk i Oslo og Akershus vet hvor greit det er med toget. De vet at selv om toget kan være 10 minutter forsinket, er bilen 30-40 minutter forsinket hver eneste dag. Jeg tror også at folks nye klimabevissthet spiller en rolle, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

Undersøkelsen har også målt hvorvidt folk er fornøyd eller ei med togtilbudet i Norge.

Det viser seg at flere er svært misfornøyd enn svært fornøyd. 9 prosent sier de er svært misfornøyd med tilbudet, mens 5 prosent sier de er svært fornøyd med det de får servert. 25 prosent sier de er ganske fornøyd, og nesten like mange, 20 prosent, er ganske misfornøyd. 24 prosent er verken fornøyd eller misfornøyd. 17 prosent vet ikke hva de mener.

Colstrup mener han har forklaringen på at flere sier de er svært misfornøyd enn svært fornøyd.

– De som bruker toget, er mer fornøyd enn dem som bare leser om oss. De som selv opplever forsinkelsene, er altså mer fornøyd enn publikum generelt, viser våre brukerundersøkelser, sier Colstrup. (©NTB)

Personvernpolicy