Få Ray gratis med avisen!

Få Ray gratis med avisen!
Få Ray gratis med avisen!

Ray Davies går i Princes fotspor når han neste søndag slipper sin nye plate som bilag til en avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix

Nå også som avisbilagNå også som avisbilag

Neste søndag, nærmere bestemt 21. oktober, kommer Ray Davies' nye album

«Working Man's Café» som en bonusgave sammen med den britiske avisen The Sunday Times.

Den gamle legenden fra The Kinks går dermed i fotsporene til Prince, som i sommer slapp sitt nye album «Planet Earth» på tilsvarende vis. Stuntet ble møtt med skarp kritikk fra bransjen og det skapte stor debatt rundt dagens distribusjonsproblematikk.

De som ikke klarer å vente en uke, eller som ikke har planer om å kjøpe neste søndags utgave av The Sunday Times, kan for øvrig få en forsmak i form av låten

«Vietnam Cowboys», som kan lastes ned gratis fra i dag i The Sunday Times' nettutgave.

- Helt etter intensjonen
Davies', som har en 40 år lang karriere bak seg, ser altså sitt snitt til å ta steget fullt ut i den digitale tidsalderen. Han mener dette et spennende skritt å ta for å gjøre musikken sin tilgjengelig til flest mulig mennesker:
- Jeg gjør dette for at musikken min skal bli tilgjengelig for flest mulig mennesker, sier han til The Sunday Times. - Jeg er utrolig stolt av dette albumet og jeg synes det er spennende at en og en halv millioner utgaver av platen blir distribuert til mennesker som sannsynligvis vil få hørt den og vil spille den - helt etter intensjonen. Dette er en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.

Platen som følger med denne ene utgaven av avisen kommer med fullt cover, designet av Chris Clunn, og den inneholder ti eksklusive låter skrevet av Ray Davies selv. Det er første gang en artist i samarbeid med sitt plateselskap har kommet til enighet for å gjøre et stunt som dette i samarbeid med en avis. Da Prince slapp sin plate på tilsvarende vis i sommer, var det han på egenhånd som gjorde avtalen med avisen uten at noe plateselskap var involvert i prosessen.

Mannen bak klassikere som «Sunny Afternoon» og «Waterloo Sunset» er med dette med på å sette en ny standard for hvordan musikkindustrien kan imøtekomme dagens krav for å få distribuert ny musikk. Både artistene selv og plateselskapene er mer eller mindre tvunget til å finne nye metoder for å nå ut til publikum med sine utgivelser, skriver musikknettstedet Music-News.

Over disk etter hvert
Nå er det likevel ikke slik at Ray Davies, i likhet med Prince, utelukkende lanserer sin nye plate som en bonus til avisleserne. «Working Man's Café» slippes etter hvert også som en ordinær utgivelse som kan kjøpes over disk i butikk. Det kan gjøres fra og med 29. oktober, altså en uke senere, og da med to bonusspor: «Hymn For A New Age» og «Real World».

Mer informasjon om Ray Davies' nye plate finnes på hans MySpace-side.

Personvernpolicy