Europeiske turister druknet i grotte i Thailand

Europeiske turister druknet i grotte i Thailand
Europeiske turister druknet i grotte i Thailand

Åtte personer, inkludert seks europeiske turister, druknet da en grotte de besøkte i Thailand, plutselig ble oversvømt av kraftig regnvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Druknet i Thailand

Redningsmannskaper bærer ut et av ofrene som ble fanget i en grotte i Thailand. Åtte personer, inkludert seks europeiske turister, druknet da grotten plutselig ble oversvømt av kraftig regnvær.

Foto: REUTERS/Stringer/ SCANPIX

Bangkok (NTB-Reuters-DPA): Det ble først opplyst at det var svensker var blant de omkomne, men disse opplysningene stemmer trolig ikke.

Turistgruppen besøkte grotten i nasjonalparken Khao Sok lørdag ettermiddag da et kraftig skybrudd førte til at grotten ble oversvømt, forteller en talsmann for nasjonalparken.

Redningsarbeidere hadde søndag funnet åtte omkomne i grotten, blant dem fire sveitsiske turister, to thailandske guider, en brite og en ti år gammel tysk gutt, ifølge DPA.

Ikke svensker

Det ble først opplyst at de omkomne turistene var tyskere, deretter at de var svensker.

Det svenske generalkonsulatet i Phuket har imidlertid vært i kontakt med politiet i den thailandske provinsen Surat Thani søndag og fått bekreftet at de omkomne ikke er svensker, ifølge nyhetsbyrået TT.

– Ifølge det lokale politiet som generalkonsulatet har snakket med, er de omkomne sveitsere, sier Anna Björkander ved det svenske utenriksdepartementets pressekontor.

Kvinne reddet

En 21 år gammel britisk kvinne ble søndag funnet i live etter en lang leteaksjon som startet lørdag kveld.

– Vi fant henne i toppen av grotten, hvor hun var blitt dyttet opp av alt vannet. Da vannet gikk tilbake ble hun sittende fast der oppe og klarte ikke å komme seg ned. Hun ropte etter hjelp da hun hørte redningsmannskapet, forteller parkens nestsjef, Thirayudh Mungpaisal.

Kvinnen ble sendt til sykehus med lettere skader.

Nasjonalparken Khao Sok ligger i provinsen Surat Thani, om lag 65 mil sør for Bangkok. (©NTB)

Personvernpolicy