Rice tror ikke på gjennombrudd i Midtøsten

Rice tror ikke på gjennombrudd i Midtøsten
Rice tror ikke på gjennombrudd i Midtøsten

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sier hun ikke forventer at samtalene hun skal ha med ledere i Midtøsten de neste fire dagene vil føre til noe gjennombrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olmert og Rice

I dag skal Condoleezza Rice (høyre) ha samtaler med Israels statsminister Ehud Olmert. Bildet er hentet fra et tidligere møte.

Foto: Scanpix

Tel Aviv (NTB-AFP): Rice er i Midtøsten for å forberede en internasjonal fredskonferanse, som skal finne sted i Annapolis, Maryland, i USA i november.

USA har tatt initiativ til konferansen i et forsøk på å gi nytt liv til fredssamtalene mellom Israel og palestinerne.

Israelske og palestinske diplomater har startet møter for å bli enige om et felles dokument som skal ta for seg kjernesakene som skal diskuteres på konferansen.

Ikke for optimistisk

Rice er likevel ikke altfor optimistisk i forkant av samtalene hun skal ha.

– Jeg forventer ikke et utfall i form av et gjennombrudd i forhold til dokumentet, sa Rice til journalister før hun gikk på flyet fra Moskva til Tel Aviv.

– Jeg vil bare advare om å forvente et gjennombrudd på forhånd, for dette er faktisk et arbeid som pågår, fremholdt hun.

Søndag skal Rice ha samtaler med Israels statsminister Ehud Olmert.

– Utenriksminister Rice skal treffe statsministeren i ettermiddag, sier en israelsk tjenestemann.

Sjuende besøk i år

Den amerikanske utenriksministeren skal i løpet av sitt Midtøsten-besøk blant annet besøke Israel, de palestinske områdene, Egypt og Jordan.

Det er hennes sjuende besøk til regionen i år.

– Når jeg drar til Midtøsten vil jeg jobbe veldig, veldig hardt med Israel og palestinerne, og prøve å få i stand bedre utsikter til å kunne opprette en palestinsk stat så fort som mulig, sa Rice i Washington tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy