Showman på og utenfor banen

Showman på og utenfor banen
Showman på og utenfor banen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han var en av stjernene under tippekampens storhetstid, sier Arne Scheie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

- Han huskes først og fremst for sin tid i Leicester. Og ikke minst, han var en av de virkelige store spillerne da tippekampen begynne å ta av på starten av 70-tallet, sier Arne Scheie til Foppalkortet.

På en liste over fargerike fotballspillere kommer Frank Worthington høyt. Kanskje høyest.

Han startet sin karriere på slutten av 60-tallet og spilte ligafotball til han var over 40 år. Men det var 70-tallet som var hans tiår. Listen over klubber er lang og totalt ble det 11 klubber. Best gjorde han det for Leicester og Bolton. For sistnevnte ble han sågar toppscorer i 1. divisjon i 78/79. Men Frank var mer enn en fotballspiller.

Med sitt fete kinnskjegg, lange hår og sansen for livet, levde han glade dager. Mange hevder at det var årsaken til at det kun ble 8 landskamper. Dette var tiden da enkelte fotballspillere levde som rockestjerner. Frank var en av dem. Og like treffsikker hos damene som på mål. En gang skal han sågar ha forført en svensk jente. Og moren. Samme kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det verserer rykter om at Frank og kompiser ba om å få bo i første etasje på hotell på fotballreiser på grunn av høydeskrekk. Den egentlige grunnen var at det da var lettere å hoppe ut av vinduet og løpe på byen...

Han spilte totalt 757 kamper over 22 sesonger. Ingen andre spisser har et tilsvarende antall. 21.april i 1979 scoret han sitt flotteste og kanskje et av tiårets mål.

Finere kan det ikke bli.