Verdens 10 verste katastrofer

Verdens 10 verste katastrofer
Verdens 10 verste katastrofer

Vi mennesker er gode til å lage katastrofer, og vi lærer aldri av historien...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne saken er levert av DinSide.no og journalist Hans Kristian Krogh-Hanssen.

Det er ikke manko på dimensjonale feilgrep begått av oss tobente på denne planeten. Det har vi bevist til det ytterste, og fortsetter og bevise til stadighet.

Det er likevel vanskelig å utarbeide en topp 10 liste, hvor du bedømmer en menneskeskapt katastrofe mer eller mindre alvorlig enn en annen. Exxon Valdez-ulykken var en kolossal ulykke, men med en dødlighetsrate på null mennesker. Hvordan kan den ranke høyere enn for eksempel dødståken i London, som drepte 12.000 mennesker?

Vurderingen er subjektiv og det er nettstedet AskMen.com som har utarbeidet en oversikt over de ti mest alvorlige menneskeskapte ulykkene hvis negative effekt hadde enorm innflytelse på folk og miljøet rundt dem. Krig, terrorisme og transportulykker er ekskludert fra den følgende listen:

NUMMER 10

Dødståken i London

Vinteren 1952 var en typisk kald en for Londons befolkning, og mange gjorde som de pleide når kulda la seg over hovedstaden - de brant kull i ovnene sine. Røyken møtte byens ikonske tåke, og temperaturen falt ytterligere. Innbyggerne brente enda mer kull. Luften ble tung og stillestående, falt ned på gatenivå og skapte dårlig sikt.


Den verste var likevel den drepende effekten luften fikk. Fylt med svoveldioksid, nitrogendioksider og sot, ble byen raskt lagt i mørke. Tåken var så intens og tykk at den til og med fant veien inn blant bokhyllene i British Museum. Etter fire dager forsvant den, men skaden var gjort. De neste månedene ble resultatet av den ekstreme forurensningen at 12.000 liv gikk tapt.


I etterkant

Folk i London, som var vant med tåke, fikk ikke panikk da den svarte skodden kom sigende. Det til tross for at over 4.000 mennesker døde i løpet av de fire dagene den vedvarte. Uten at at noen alarmerte situasjonen...

Sjekk DinSides store reiseguide:

NUMMER 9

al-Mishraq brannen

24. juni 2003 oppdaget NASAs satellitter en massiv røyksky som kom sigende ut i nærheten av Mosul i Nord-Irak. Nærmere undersøkelser viste at røyken kom fra det statlige svovelutvinningsverket al-Mishraq. Forskere begynte å se nærmere på røyken, og hva de kom frem til var sjokkerende.


Brannen, som varte i en måned, var ansvarlig for det største utslippet av svoveldioksid gjort av mennesker noen sinne i atmosfæren. Mer enn 600 000 tonn av det farlige stoffet ble pumpet ut .


I etterkant

Svoveldioksid ble brukt av Napoleon til å henrette tusenvis av slaver. Siden stoffet kan totalødelegge avlinger, gi pusteproblemer, og fører til sur nedbør når det oksiderer, skulle en større innsats ha blitt gjort for å stoppe brannen tidligere.

Bli med på tur i verdens farligste land:

NUMMER 8

Jilin kjemikalieeksplosjon

Petrokjemiske stasjon nummer 101 i Jilin, Kina, produserte enorme mengder aneiline, et kjemisk stoff som brukes til å lage blekemidler, polyurethane og tylenol. I prosessen brukte de benzen og nitrobenzen.


I november 2005 førte en rekke større eksplosjoner til at seks mennesker døde på verket. Men skadene skulle ikke gi seg der. En 80 kilometer lang strøm av dødelige avfallsstoffer, i hovedsak Benzen, begynte å sige nedover Songuha-elven og drepte alt liv. Forurensningen nådde Det japanske hav og tvang mange byer til å stenge vanntilførslene sine, noe som førte til panikk i mange kinesiske byer langs elven.

I etterkant

Ulykker skjer, men hemmelighetskremeriet til kinesiske myndigheter hindrer en rask og effektiv reaksjon på ulykken.

Disse landene har flest trafikkulykker:

NUMMER 7

Yellowstone-brannene

I mange områder som Yellowstone nasjonalpark i Wyoming og Montana, er branner en forventet ting i tørrsesongen, og blir overvåket deretter. Men våren 1988 ignorerte myndighetene mange illevarslende indikatorer på hva som var i vente. Noe som skulle bli en katastrofe av rang. Når høsten endelig kom og stoppet skogbrannene som oppstod på naturlige måter med snø og regn, var det for seint.


Over 800.000 mål, eller en tredjedel av parkområdet, var gått opp i flammer.

I etterkant

Den foregående vinteren hadde sett en tredjedel av vanlig snømengde i Yellowstone, samtidig som godt regnfall i løpet av våren førte til stor plantevekst før sommeren og tørrsesongen satte inn. Dette ga enda mer grobunn for brann når regnet uteble og luftfuktigheten var unormalt lav.

NUMMER 6

Demningsulykken i St. Francis

Den største glippen sett i USAs historie av sivilingeniører, skjedde tidlig på 1900-tallet.

Det hele begynte med ideen om å lage en demning for å forsyne Los Angeles med vann. Den selvlærte ingeniøren William Mulholland ved Los Angeles Department of Water and Power fikk ansvaret for tegning, bygging og kvalitetskontroll.


Dammen ble stadig større enn planlagt når den diktatorske Mulholland styrte med jernhånd. Det ingen visste var at fjellet demningen ble bygget på ikke var egnet i det hele tatt for en konstruksjon av slike dimensjoner.


Ved midnatt den 12. mars 1928 brast demningen og 45 milliarder liter vann flommet ut i dalen under. Rundt 600 mennesker døde kun 12 timer etter sjefen hadde inspisert dammen og erklært den trygg.


I etterkant

Uegnet fjell til siden. Mulhollands konstruksjon var ikke engang oppdatert den gang da. Han skulle aldri blitt gitt så mye makt og fått lov til å være eneste person til å overvåke både design og konstruksjon.


NUMMER 5

Minamata-forgiftningen

I 1932 startet selskapet Chisso Corporation i Minamata by på den japanske øyen Kyushu å slippe ut det giftige stoffet Methyl Mercure i Minamata-bukten. Det fortsatte de med i over 24 år, helt til en ung jente med flere defekter på sentralnervesystemet sitt stod frem.


Frem til 1956 ble over 40 flere tilfeller avdekket i etterforskningen på syndebukken, 15 av dem allerede døde. Til stor forundring, valgte Chisso å tømme giften i den lokale elven i stedet for bukten når de var under etterforskning. Elven forgiftet alle som bodde nedstrøms fra fabrikken, og over 1.800 mennesker døde.


I etterkant

Folk hadde observert villkatter som spiste død fisk i bukten, ble gale og døde i mange år før kilden ble funnet. Faktumet at Chisso fortsatte å spre giften i elven er sjokkerende, og det at ofrene ble ignorert av de japanske myndighetene på samme måte som hiroshima- og nagasakioffrene, er forferdelig.

NUMMER 4

Castle Bravo

I mars 1954 var amerikanerne mer "triggerhappy" enn noen sinne. De detonerte en hydrogenbombe i Stillehavet med kodenavn Castle Bravo. De forventet at den skulle frigjøre ikke mindre enn åtte megatonn (tilsvarende en eksplosjon av åtte milliarder kilo TNT) i styrke. Selvsikre i matten, tente de lunta.


Istedefor 8 megatonn, utløste bomben en styrke på 15 megatonn. Noe som er 1.000 ganger mer enn Hiroshima. Det utløste en ildkule som var over 5 kilometer bred innen et sekund, og en enorm soppsky som gikk 14 kilometer opp i atmosfæren og var 11 kilometer bred.

Avfallsstoffene som blåste ut av den store skyen med pågående vind, falt ned på nærliggende øyer og fiskebåter. Mye av området er forurenset den dag i dag.


I etterkant

Det kunne kanskje lønt seg, før man detonerer en hydrogenbombe, å dobbelsjekke mattematikken. Istedenfor hadde de det alt for travelt i våpenkappløpet med USSR.

NUMMER 3

Chernobyl

Arbeidere på Chernobyl kjernefysiske kraftverk i Ukraina var i gang med å utføre noen tester da, akkurat som i en kjernefysisk reaksjon, flere fatale feil skjedde etter hverandre.

Alt endte en dampeksplosjon i reaktor nummer fire, som førte til videre smelting av atomavfall og brann. Et mareritt av dimensjoner var i gang.


Eksplosjonene sendte mengder med atomavfall ut i atmosfæren, men det gamle Sovjets hemmelighetskremmeri vil ikke gi ut noen eksakte tall på hvor mange som har tatt skade av ulykken. Estimater tilsier imidlertid at sirka 6,6 millioner mennesker har blitt og mange tusen fortsatt er berørt av ulykken.


I etterkant

I dag blir skylden lagt på dårlig reaktorkonstruksjon eller menneskelig svikt. I likhet med Castle Bravo, skulle man ønske at landene hadde brukt mer tid på sikkerhet for sine egne prosjekter og innbyggere enn på å "konkurrere" mot andre land.

NUMMER 2

Exxon Valdez

Oljetankeren Exxon Valdez reiste fra Valdez i Alaska klokken ni den 3. mars 1989. Lastet med 53 millioner fat råolje som skulle leveres til de 48 mer sørliggende statene. Klokken 11 gikk kaptein Joseph Hazelwood tilbake til lugaren sin etter å ha jobbet et hardt totimers skift... Han overlater styringen av skipet til en usertifisert offiser når båten skal mellom det notorisk vanskelige Prins William sundet.


Rett etter midnatt viser offiseren hvorfor han ikke er sertifisert og kjører Valdez på grunn ved et stort kartlagt rev. Supertankeren sprer 11 millioner liter olje ut i sundet og dreper så godt som alle økosystemer og ødelegger strendene i hundrevis av mils omkrets.


I etterkant

Kaptein Hazelwoods førerkort var inndratt for fyllekjøring på tidspunktet for ulykken, men en oljetanker kunne han fortsatt styre... Det at han sov på vakt og fordelte ansvar uklokt, er en annen sak.

NUMMER 1

Bohpal

I 1969 bygde det amerikanske firmaet Union Carbide Corporation en sprøytemiddelfabrikk i Bohpal i India. En by med over 900.000 innbyggere. De neste 15 årene vokste en stor slum opp rundt fabrikkene.


Tidlig på morgenen den 3. desember 1984, ble en tank som inneholdt giftig metyl isocynate (MIC) overopphetet og slapp ut en gass som var tyngere enn luft. Gassen rullet som en bølge inn over slummen og byen. Tusenvis ble drept momentant og panikk oppstod ettersom andre ble blindet og kvalt.


Frem til i dag har verdens verste industrielle ulykke drept så mange som 20.000 mennesker, og 120.000 lider fortsatt av forferdelige bi-effekter fra utslippet.

I etterkant

De lokale myndighetene skulle ha kontrollert spredningen av slummen så nære fabrikken, men Union Carbide har det meste av skylden. Åpningen av fabrikken førte til produksjonskostnader i hundremilliondollarklassen, men selskapet fant fortsatt utallige snarveier som gikk på bekostning av sikkerhet, utstyr, opplæring og kvalitetskontroll i årene før ulykken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Bergs kone: – En stor lettelse10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort
Siste nytt
18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Bergs kone: – En stor lettelse10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus