Minst 45 omkommet i flom på Haiti

Minst 45 mennesker har mistet livet i flom og jordras utløst av kraftig regn på Haiti de siste dagene. Også andre land i området er rammet av uværet.

Minst 45 omkommet i flom på Haiti
Minst 45 omkommet i flom på Haiti
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Port-au-Prince (NTB-AFP-Reuters): Redningsmannskaper fant fredag 23 omkomne i landsbyen Cabaret, nord for hovedstaden Port-au-Prince, etter at husene deres ble tatt av flom. Tolv personer er savnet, opplyser Haitis innenriksminister Paul Antoine Bien-Aime.

Det ble også rapportert om omkomne i andre landsbyer etter over ei uke med kraftig regn. Innenriksdepartementet sier det foreløpige dødstallet for hele landet er på minst 45.

I tillegg har mange tusen familier mistet hus og avlinger.

Kraftig regn utløste også jordras i Costa Rica. Ti mennesker omkom og tre var fredag fortsatt savnet etter at jord og leire raste over den lille byen Atenas nord for hovedstaden San José, opplyser Røde Kors.

Også andre land i regionen merker uværet. På Cuba ble 20.000 mennesker fredag evakuert fra utsatte områder øst i landet. På Jamaica måtte politi og soldater rykke ut for å redde vel 200 mennesker som satt fast i et lavtliggende område like utenfor hovedstaden Kingston. I Nicaragua ble minst 1.000 personer evakuert etter et flomvarsel nordøst i landet.

Haiti, det fattigste landet i regionen, er mer sårbart for flom og jordras enn de andre landene, fordi rundt 90 prosent av landets skoger er hogd ned. Det meste går til ved og trekull for matlaging. (©NTB)