Frifunnet for vedbomber

Flere ganger eksploderte det under vedfyring hos naboene til en 69 år gammel mann på Kongsvinger. Fredag ble 69-åringen frifunnet for å ha laget bomber av vedkubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsvinger (NTB): Fire ganger i 2005 og 2006 eksploderte det da to av mannens naboer fyrte med ved. En av naboene fortalte i Glåmdal tingrett at han oppdaget en uthulet vedkubbe hjemme da han skulle kappe opptenningsved. Inni veden var det et rør fylt med krutt, kinaputter og tennsatser.

Den andre naboen opplevde kraftige smell i ovnen sin ved to anledninger. Forsikringsselskapet hans besluttet da at all veden denne naboen hadde lagret ute, måtte brennes for å hindre ulykker.

Den tiltalte har nektet straffskyld i rettssaken, og Glåmdal tingrett frifant mannen på alle punkter fredag. Tingretten la vekt på at det ikke var funnet noen fingeravtrykk eller DNA-spor fra mannen. Retten mener at en ukjent tredjeperson kan ha stått bak handlingene, skriver avisa Glåmdalen.

I tillegg til vedbombene var 69-åringen også tiltalt for å ha plassert en lommelykt fylt med krutt i en av Telenors koblingsbokser. (©NTB)

Personvernpolicy