Kortere ventetid i psykiatrien

Ventetiden for psykisk helsevern er gått ned. Samtidig blir køene kortere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I psykisk helsevern for barn og unge er gjennomsnittlig ventetid redusert fra 96 dager i 2. kvartal i 2006 til 86 dager i 2. kvartal i 2007. I tillegg er det for tilsvarende periode en reduksjon i antall som venter på behandling på 15 prosent. Også for voksne i kø har ventetiden gått ned noen dager. Den gjennomsnittlige ventetiden i 2. tertial 2007 er 55 dager, mot 62 dager året før, viser tall fra Helse- og omsorgsdepartementet.


- Ventetiden for barn og unge i psykisk helsevern har vært for lang. Det er derfor positivt at vi ser en økning i antallet behandlede pasienter, og at den gjennomsnittlige ventetiden for denne gruppen er blitt betydelig mindre fra i fjor, sier helse- og omsorgsminister Syliva Brustad (Ap) i en pressemelding. (©NTB)

Personvernpolicy