Lae: Fortsatt helt åpent hvem som blir Oslo-ordfører

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet og KrF har trukket seg fra byrådsforhandlingene i Oslo. Byrådsleder Erling Lae (H) sier det fortsatt er helt åpent hvem som blir ordfører i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En hel måned etter kommunevalget er det fortsatt ikke klart hvem som blir ordfører i hovedstaden.

De borgerlige partiene har forhandlet om maktposisjonene, men torsdag kveld ble det kjent at Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti trekker seg fra forhandlingene.

– Vi har hatt et møte i Frp i dag, og basert på det som lå som utkast til avtale, har vi valgt å trekke oss, sier Peter N. Myhre, leder i Oslo Frp, til Aftenposten.no.

– Da blir vel Høyres Fabian Stang ordfører, da, sier Myhre.

Ville gitt arbeidsro

Nåværende byrådsleder Erling Lae sier til NRK at han er skuffet over at Frp ikke godtok den fremforhandlede avtalen. Ifølge denne avtalen skulle Venstres Kjell Veivåg bli ordfører og Fabian Stang varaordfører.

– Det ville vært en veldig god avtale som ville gitt byrådet flertall og arbeidsro de neste fire årene, sier Lae.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vurderer nytt initiativ

Forhandlingsutvalget i Oslo Høyre vurderer om de i det hele tatt skal ta et nytt initiativ for å redde byrådsforhandlingene.

– Vi skal ha et møte fredag der vi må ta stilling til om vi kan komme opp med andre og nye løsninger. Det er selvsagt skuffende at Frp trakk seg etter at deres forhandlere gikk gode for den framforhandlede avtalen, sier Michael Tetzschner til NTB. Han er leder i Oslo Høyres forhandlingsutvalg.

Venstre godtok den framforhandlede avtalen, og mente den ville gi god uttelling for alle parter.

– Med tilslutning fra alle partier ville den vært et godt utgangspunkt for et ryddig borgerlig styre av Oslo de neste fire årene, sier leder i Oslo Venstre, Ola Elvestuen. (©NTB)