Rekordbeslag av amfetamin

Rekordbeslag av amfetamin
Rekordbeslag av amfetamin
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tollere på Svinesund har på kort tid beslaglagt til sammen 140 kilo amfetamin i to biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Skanner
Tollvesenets skannerbilde av en litauisk-registrert trailer som ble stoppet på Svinesund 8. oktober. Skanningen avslørte at 55 kilo amfetamin var skjult i lasten. Foto: Tollvesenet / SCANPIX HO

Tollvesenets bilde av beslaget 17. september viser 85 kilo amfetamin, 75 kilo hasj og fem kilo ecstasy. (Foto: Tollvesenet / SCANPIX HO)Tollvesenets bilde av beslaget 17. september viser 85 kilo amfetamin, 75 kilo hasj og fem kilo ecstasy. (Foto: Tollvesenet / SCANPIX HO)

Fredrikstad (NTB): Beslagene skjedde den 17. september og 8. oktober. I det første tilfellet fattet tollerne mistanke til en tyskregistrert bobil med en tysk mann og en tsjekkisk kvinne. Narkotikahunden markerte på bilen, men tollerne fant ingenting. Da ble den kjørt gjennom tollvesenets mobile skanner og i alt 85 kilo amfetamin, 75 kilo hasj og 5.000 ecstasytabletter ble funnet.

- Narkotikahunden markerte på bobilen uten at vi fant noe synlig der. Men da vi skannet den, så vi imidlertid pakkene skjult i hulrom, forklarer kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst Norge til NRK.

Tollvesenet valgte å ikke gå ut med funnet av hensyn til etterforskningen som ble opprettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det andre store beslaget skjedde noen uker senere da tollere fattet mistanke til en litauisk trailer med varer til Vestlandet. Også den ble skannet og da kom i alt 55 kilo amfetamin for dagen.

- Dette er samfunnsbeskyttelse i praksis. Beslagene er resultat av god objektutvelgelse og godt tollerarbeid, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse i en pressemelding.

Det største enkeltbeslaget med amfetaminbeslaget som er gjort, skjedde i Oslo i 1998, da 101 kilo amfetamin ble funnet i en personbil. (©NTB)