Forsvinnende lite økologisk kjøtt

Forsvinnende lite økologisk kjøtt
Forsvinnende lite økologisk kjøtt

COOP Norge etterlyser mer økologisk kjøtt fra bransjen. – Hadde vi hatt mer, hadde vi solgt mer, sier informasjonsdirektøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / Scanpix.

Informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i COOP Norge sier at de ville solg mer økologisk kjøtt dersom de hadde hatt mer. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.Informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i COOP Norge sier at de ville solg mer økologisk kjøtt dersom de hadde hatt mer. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.

COOP Norge har opplevd en kraftig omsetningsøkning for økologiske matvarer, og hittil i år har de omsatt for 45 prosent over tilsvarende periode i år.

- Vi har faktisk passert fjorårets omsetning allerede, sier informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i COOP Norge til ABC Nyheter.

Bransjeforeningen Animalia la i dag frem rapporten "Kjøttet tilstand 2007 - Status i norsk kjøttproduksjon."

Der fremkommer det at økologisk slakt fremdeles utgjør en minimal andel av det totale slaktet. Totalt utgjør økologisk slakt 0,57 prosent av det totale slaktet.

Til tross for det lave tallet, hevder Nortura (tidligere Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA) at de satser friskt på økologisk mat.

- Vi ser at folk ha bevegd seg fra å bare snakke om å kjøpe økologisk til faktisk å kjøpe økologisk, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura til ABC Nyheter.

Kan selge mer

Ullenrød sier at COOP i perioder savner mer stabil leveranse av økologisk kjøtt.

- Når vi får det inn, er det sjelden at det ligger lenge i hyllene, sier han, og legger til at hadde de hatt mer å tilby, ville de solgt mer.

Sundqvist hevder at det jobbes med å få flere økologiske kjøttprodusenter, men at det er en tidkrevende prosess.

- Du må huske at det kan ta opptil tre år å legge om til økologisk matproduksjon. I tillegg er det dyrere å holde på med, sier hun.

Ifølge rapporten fra Animalia, er det storfe som utgjør hovedmengden av økologisk kjøtt, mens økologisk svin utgjør kun 0,01 prosent av totalt slakt.

Og på seminaret i dag serverte de fisk.

Personvernpolicy