Fagfolk uenige om mobbe-hjelp

Fagfolk uenige om mobbe-hjelp
Fagfolk uenige om mobbe-hjelp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldre bruker ordet mobbing for ofte og gjør barn til ofre, mener barnepsykolog Magne Raundalen og tidligere rektor Omar Mekki. Professor Dan Olweus frykter at de to bagatelliserer problemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omar Mekki, som er rådgiver innen skole- og ledelsesutvikling og tidligere har vært rektor ved flere skoler i Bergen, sier til Bergens Tidende at ordet mobbing ofte brukes feil.

- Alt det ubehagelige blir til mobbing, sier Mekki.

Han får støtte av barnepsykolog Magne Raundalen. Han råder foreldrene til å holde hodet kaldt når mobbeordet blir brukt.

- Det er mye i barns liv som er lærerikt, som provokasjoner, konflikter og kampen om innflytelse og makt. Om alt over middels ubehagelig blir til mobbing, robber vi barna for et viktig læringsområde, sier Raundalen.

Han og Mekki mener at noen barn blir satt i en helt unødvendig offersituasjon som påvirker dem negativt og reduserer selvbildet.

Dan Olweus, professor ved Universitetet i Bergen, mener utspillet fra Mekki og Raundalen er uheldig.

- De har sikkert gode hensikter, men det er en betydelig risiko for at de bagatelliserer et stort problem i norsk skole, sier Olweus til Bergens Tidende.

- 60.000 barn i den norske grunnskolen er utsatte for regelmessig mobbing. Det er ingen tvil om at mange sliter, sier Olweus som har laget et program mot mobbing i skoen. (©NTB)